Heldigvis lyttede vi ikke til Helle

DET ER IKKE rigtigt, det Magnus siger. Hvis man kigger på tallene, så kan man se, at da vi overtog regeringsmagten i 2001, var der et underskud på 268 mia. kr. Da krisen ramte DK i 2008, havde vi afbetalt den danske gæld og havde et tilgodehavende i udlandet på 92 mia. kr. Det var det, der gjorde, at vi kunne holde hånden under arbejdspladserne, da krisen buldrede i den første tid.

Vi kunne fremrykke investeringer i infrastruktur og i det hele taget stod vi på solid grund og også bedre end en lang række europæiske lande.

MENS VI I 00erne afbetalte den danske gæld, så råbte Socialdemokraterne og SF op om, at man skulle bruge løs af pengene. Lige før krisen ramte, stillede Helle Thorning og Villy Søvndal sig op på Slotspladsen og krævede en pulje på 5 mia. kr.

til at sætte lønningerne op for de offentligt ansatte. Hvis vi havde lyttet til dem, så havde dansk økonomi været et skidt sted nu.

DER ER INGEN tvivl om, at den politik, som regeringen fører nu, er bedre for dansk økonomi end det, som regeringen gik til valg på.

Alle deres løfter ville have slået et kæmpe stort hul i statskassen. De gik også til valg på at rulle en række af reformerne tilbage, hvilket ville have været skadeligt for dansk økonomi.

Forskellen på S og V er, at vi er en sød og venlig opposition, som har taget ansvar for samtlige de reformer, som regeringen har gennemført. Vi oplevede derimod en opposition, som på ingen måde tog ansvar, da vi sad i regering – de stod bare og råbte om, at der skulle bruges flere penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *