Dagpenge: Endnu en lappeløsning fra regeringen

Ledige drømmer ikke om at forblive på offentlig forsørgelse. De ledige drømmer om et job, at få kollegaer og få tryghed og indhold i hverdagen siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

Regeringens politik fokuserer slet ikke på at sikre arbejdspladser. Det udspil, regeringen i dag har præsenteret for at komme de udfaldstruede dagpengemodtagere til undsætning, er endnu en lappeløsning. Udspillet dækker blot over, at regeringen ikke har kunnet skabe flere danske arbejdspladser, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby i en kommentar til regeringens udspil ”Ny og bedre indfasning af dagpengeperioden”.

– Jeg har fuld forståelse for, at mange ledige er i en vanskelig situation, og jeg er oprigtigt optaget af at sikre, at de igen kommer ud på arbejdsmarkedet, for ledige drømmer ikke om at forblive på offentlig forsørgelse – nej, de drømmer da om at få et job. så når regeringen nu bruger 2 milliarder kroner  på endnu en midlertidig løsning, så er det ressourcer der istedet burde være brugt på at skabe varige jobs.

Ellen Trane Nørby peger på, at regningen for regeringens lappeløsning ender hos helt almindelige familier. eE familie med to voksne på arbejdsmarkedet vil  næste år skulle betale næsten 2.000,- kroner mere i A-kassekontingent efter skat. Det er rigtigt mange penge i mange familiers budget.

– Regeringen gør det igen dyrere at være dansker, og regeringens forslag om at sætte A-kassekontingentet op er i øvrigt stik imod S-SFs valgløfte fra Fair Løsning om at sætte A-kassekontingentet ned.

Regeringen har igen i dag demonstreret utrygsskabende slingrekurs for mange danskere. I Venstre er vi dedikeret på at sikre vækst og arbejdspladser for det er den varige løsning på den situation som den globale finanskrise har bragt mange i.

Ovenstående artikel er bragt på www.venstre.dk den 15. maj 2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *