Vækstplan: Venstre ønsker flere midler til statens vækstkaution

Vækstplanen bør indeholde en håndsrækning til de små og mellemstore virksomheder, der blandt andet kæmper med at finde finansiering. Derfor ønsker Venstre flere midler til statens vækstkaution.

En hjælpende hånd til de små og mellemstore virksomheder er et af Venstres fire centrale ønsker til regeringens vækstplan. Mange små og mellemstore virksomheder har svært ved at finde finansiering. Derfor foreslår Venstre, at flere midler til statens vækstkaution bliver en del af den kommende vækstplan. Det siger politisk ordfører Ellen Trane Nørby.

– Mange små og mellemstore virksomheder har masser af gode ideer, men de kan ikke finde finansiering til at sætte dem i søen. Det er et problem, da de små og mellemstore virksomheder tegner sig for størstedelen af Danmarks nye arbejdspladser og vækst. Derfor ønsker vi, at styrke statensvækstkautions-ordning, siger Ellen Trane Nørby.

Vækstkautionen er en ordning, hvor staten hjælper virksomheder med at skaffe finansiering til forretningsudvikling ved at stille kaution for lån. En analyse har vist, at ordningen i 2011 skabte 870 arbejdspladser og øgede bruttonationalproduktet med 720 millioner kroner.

– Det er en ordning, der virkelig kan bakke op om hele formålet med vækstplanen – at skabe vækst og flere danske arbejdspladser. Derfor undrer det også, at regeringen tilsyneladende afviser at styrke vækstkautions-ordningen og andre tiltag, som er målrettet de små og mellemstorevirksomheder, der her og nu har behov for målrettede vækstinitiativer. Venstre kunne såmænd godt stemme for regeringens vækstplan i morgen på undtagelse af halvandet dårligt initiativ. Men vi synes, vi skal være mere ambitiøse end det,der er lagt frem, og det håber jeg da, regeringen vil imødekomme for dansk økonomi er presset og danske virksomheder mister arbejdspladser. derfor er der behov for ambitiøse og konkrete initiativer her og nu – ikke tomme ord og manglende handling, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *