Venstre: Indsatsen mod bortførelser af børn skal styrkes

Hjælpen til forældre, der har fået bortført et barn til udlandet, skal være langt bedre. Det mener Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby og socialordfører Eyvind Vesselbo. De fremsætter derfor et beslutningsforslag om, at der skal samles en national indsatsenhed, som styrker indsatsen i børnebortførelsessager. 

 

– Indsatsen mod bortførelser af børn skal forbedres og prioriteres langt højere. I dag er indsatsen mod bortførelser af børn for ukoordineret, og det går ud over børnene, som venter både måneder og år, inden de kommer tilbage til Danmark, siger Ellen Trane Nørby.

 

71 danske børn er i dag bortført til udlandet af deres udenlandske far eller mor. Der eksisterer i dag en række civilretlige tilbud, der kan hjælpe forældrene til bortførte børn. Men disse tilbud er spredt ud over flere forskellige myndigheder. Det gør systemet uigennemskueligt for forældrene, og trækker sagsbehandlingen i langdrag. Venstre foreslår derfor, at man samler de eksisterende tilbud under ét ministerium, der skal være ansvarlig for koordinationen mellem myndigheder og forældre.

 

– Det er en jungle for forældrene at skulle navigere mellem politi, statsforvaltning, ankestyrelse og myndigheder i udlandet samtidig med, at de skal håndtere deres frustration, uvished og savn. Det er en umenneskelig opgave, siger Eyvind Vesselbo. 

 

 

Om bortførte børn i Danmark:

  • 71 danske børn er pt. bortført til udlandet af deres ene forælder.
  • Sagerne om bortførte børn bliver behandlet hos enten Ankestyrelsens Familieretsafdeling eller Udenrigsministeriet.
  • Siden 2008 har den gennemsnitlige behandlingstid i Ankestyrelsen været på mere end 200 dage.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *