Vækstpakke: Byrdestoppet skal skabe ro

Et byrdestop skal være en del af vækstpakken for at sikre ro om erhvervslivet.

Regeringen skal ikke bare kunne løbe tilbage i armene på Enhedslisten og hæve skatter og afgifter igen, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

Den kommende vækstpakke skal indeholde et byrdestop for erhvervslivet, så danske erhvervsdrivende kan få ro til at skabe vækst og arbejdspladser. Det slog Ellen Trane Nørby fast i aftes, efter hun havde været til forhandlinger om pakken med finansminister Bjarne Corydon.

– Hvis ikke vi er modige nu og sikrer os, at regeringen ikke smutter af krogen bagefter med Enhedslisten, så er det os alle sammen, der kommer til at betale. Det er derfor, vi skal have et byrdestop, siger Ellen Trane Nørby.

Det fik efterfølgende finansministeren til at kalde ideen om et byrdestop for rigidt. Det er Venstre enig i. Byrdestoppet skal være bindende.

 – Finansministeren har fuldstændig ret i, at byrdestoppet er stramt. Det er hele idéen bag byrdestoppet. Det skal umuliggøre, at Bjarne Corydon og de øvrige ministre kan sætte de øvrige skatter og afgifter op sammen med Enhedslisten, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *