Vandplaner. Sejr for fødevareindustrien

Natur-og miljøklagenævnet har netop besluttet, at vedtagelsen af de 23 vandplaner er ugyldig, og at processen skal gå om. Det er en sejr for arbejdspladserne i fødevareindustrien.

Ida Aukens vandplaner har udfordret de op mod 150.000 arbejdspladser i den danske fødevaresektor.

Alle fra slagterimedarbejderen, lastbilchaufføren til landmandens job har været udfordret af regeringens vandplaner, der har pålagt Danmark andre krav end konkurrenterne i resten af Europa. Også processen for vandplanerne har været uhørt -regeringen gav en høringsfrist på kun otte dage, hvilket reelt har gjort det umuligt for de berørte parter at udarbejde gennemarbejdede høringssvar.

Resultatet er, at vandplanerne er blevet kasseret af Natur-og miljøklagenævnet.

Vi har alle hørt historierne om landmænd, som ifølge vandplanerne har vandløb, som i virkeligheden ikke findes.

Natur-Miljøklagenævnets afgørelse er en sejr for hele fødevareindustrien.

Natur-og Miljøklagenævnet har enstemmigt besluttet, at høringsfristen på kun otte dage var væsentligt for kort. Processen skal nu gå om.

Ida Aukens vandplaner er blevet kendt ugyldige, fordi de blev forhastet gennem systemet. Vandplanerne var fyldt med fejl, som ville koste en masse arbejdspladser i fødevareindustrien. Det her er endnu et eksempel på, at regeringens politik konstant sender danske arbejdspladser til udlandet.

Der er nu sat en tyk streg under, at vandplanerne er lovsjusk. Jeg er glad for, at processen nu skal gå om, så vi kan få korrekte og gennemarbejdede vandplaner, der ikke koster danske job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *