Pressemeddelelse: EU fortjener Nobels Fredspris

I dag får EU overrakt Nobels Fredspris i Oslo. Og det er utvivlsomt en værdig modtager, der i år får fredsprisen. For få institutioner har i den grad været i stand til at sikre fred og forståelse mellem nationer som EU har.

”Hos Europabevægelsen er vi naturligvis meget begejstrede for, at EU i dag bliver overrakt Nobels Fredspris. Dels fordi vi tror på, at EU er en af de vigtigste kræfter i bestræbelserne på at skabe et fredeligt og fremgangsrigt Europa. Men også fordi vi oprigtigt mener, at EU’s rolle i Europas forsoning efter 2. Verdenskrig har været helt afgørende for det fredelige og stabile Europa vi har i dag,” siger næstformand i Europabevægelsen Ellen Trane Nørby.

En delegation fra Europabevægelsen i Danmark er taget til Norge for at deltage i den officielle overrækkelse i Oslo, samt i Alliancen for Freds fakkeloptog, som i dag går igennem Oslos gader.

I Danmark fejrer Europabevægelsen overrækkelsen med et fakkeloptog igennem København, fra Europa-Huset til Christiansborg Slotsplads, hvor Europaminister Nicolai Wammen holder tale sammen med Repræsentationschef for Europa-Kommissionen i Danmark Jan Høst Schmidt og Ellen Trane Nørby, næstformand i Europabevægelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *