Nej til skattestigninger -ja til flere arbejdspladser

Danmark er udfordret – på arbejdspladser og på konkurrenceevnen. Det er som om, regeringen ikke tager udfordringen alvorligt.

Vi siger nej, når regeringen vil hæve personskatterne med 2,4 milliarder. Ledigheden stiger, væksttallene skuffer, og virksomheder drejer nøglen om eller flytter arbejdspladser til udlandet.

Men regeringen lukker øjnene for virkelighedens barske kendsgerninger.

Venstre tager udfordringen alvorligt. Vi ønsker at give erhvervslivet bedre vilkår. Derfor har vi i vores finanslovsudspil foreslået en erhvervsskattepakke, som kan skabe optimisme og tro på fremtiden i dansk erhvervsliv. Så vi kan få skabt nye rigtige arbejdspladser. Så arbejdsløshedskøen kan blive kortere. Danmark har brug for flere arbejdspladser – ikke flere skatter og afgifter.

Fedt-og sukkerafgiften skal væk, siger regeringen.

Vi er helt enige. Derfor havde vi også håbet, at regeringen ville lave en samlet finanslovsaftale med os, hvor vi løftede byrderne fra virksomhederne, så vi kunne skabe arbejdspladser og vækst. Men når regeringen vil lade danskerne betale med personskattestigninger for 2,4 milliarder kroner, siger vi nej.

Venstre vil ikke være med til at hæve skatterne.

Vi skal skabe job og vækst – ikke sige ja til forslag, der ikke giver arbejdspladser. Der skal ikke udskrives flere regninger til danskerne.

Beskeden fra finansminister Bjarne Corydon ( S) var ikke til at misforstå, da Venstre mødte op til forhandlinger i Finansministeriet: Skal afgifterne væk, skal personfradraget sættes ned, og bundskatten sættes op. Kravet var ultimativt -ville Venstre ikke være med til at hæve skatterne, var der ikke mere at forhandle om.

Regeringen har valgt side. De røde venner på venstrefløjen er inde i varmen. Det bliver dyrt for danskerne og for virksomhederne, og det vil skade dansk økonomi. Venstre blev reelt smidt ud af finanslovsforhandlingerne. Det lever vi med, men det er trist for Danmark, at regeringen valgte rød taktik og spin frem for at sikre danske arbejdspladser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *