Venstre: Der er behov for rigtige job

Regeringens planer om at reservere 12.500 job til de ledige, der står til at falde ud af dagpengeperioden ved årsskiftet, løser ikke udfordringen med at skabe flere rigtige arbejdspladser i Danmark. Det nye initiativ skaber ikke nye job, men favoriserer en særlig gruppe af ledige, mens andre kvalificerede ledige ryger bagerst i køen, alene fordi de ikke har været ledige længe nok.

– Det er en meget sårbar situation, som mange ledige står i. Det gælder dem på dagpenge såvel som dem på kontanthjælp. Derfor drøfter vi også gerne udspillet, hvis regeringen vel og mærke indkalder Venstre til finanslovsforhandlinger. Det ændrer dog ikke på, at udfordringen fortsat er, at regeringens initiativer ikke skaber nye job. Vi har fremlagt en erhvervsskattepakke, som vil gøre det mere attraktivt at drive virksomhed i Danmark. Når virksomhederne får bedre rammevilkår, vil der blive skabt rigtige og holdbare job. Det vil gavne alle ledige, siger Ellen Trane Nørby.

Regeringen vil belønne virksomheder med op til 25.000 kr., hvis de ansætter en ledig der står til at falde ud af dagpengesystemet. Regeringen mangler fortsat at fortælle, hvem der skal betale den regning. At regeringen nu vil til at betale virksomheder for at ansætte en bestemt gruppe ledige, tydeliggør behovet for at skabe rigtige arbejdspladser her og nu.

– Ved at sætte de langtidsledige forrest i jobkøen, tilsidesættes arbejdsløse, der har været ledige i en kortere periode, og det bliver blandt andet sværere for nyuddannede at få fodfæste på arbejdsmarkedet, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *