Nyt stenrev indviet ved Sønderborg

I går blev den sidste del af 1.500 tons sten smidt ud på bunden ved Alssund i Sønderborg Bugt. De 1500 tons sten danner rammen om landsdelens første stenrev, som skal sikre godt miljø og nyt liv i havet ved Sønderborg Bugt. Jeg har fulgt arbejdet bag stenrevet som bestyrelsesmedlem i Als Stenrev, og jeg er meget glad for, at vi endelig har klippet den røde snor over og er klar til at indvie projektet. Revet skal være hjemsted for fisk, muslinger og tangplanter. Revet vil sørge for, at der bliver skabt vækst af alger, og når de får sollys, producerer de ilt, som modvirker iltsvind i havet. Derfor sørger stenrevet også for at modvirke landmændenes udledning af kvælstof.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *