ÅBNINGSDEBAT I FOLKETINGET: SMID STILETTERNE, THORNING

Sådan lød opfordringen til statsminister Helle Thorning-Schmidt, da Venstre politiske ordfører Ellen Trane Nørby i dag indledte Folketingets åbningsdebat. Her slog hun samtidig fast, at i modsætning til sidste år, hvor regeringen krævede, at man skulle acceptere skatte- og afgiftsstigninger for 5 milliarder kr., hvis man skulle være en del af finansloven, så håber hun, at regeringen denne gang vil se i retning af Venstre, når der skal laves finanslov.

– Når regeringen i skæret af det ene lys i fødselsdagslagkagen nu indkalder til forhandlinger igen, så tager vi gerne mod en invitation. Og vi har en forsinket fødselsdagsgave med: Et eksemplar af Venstres udspil til finansloven. Der kan I finde de svar, I går og famler efter i blinde, sagde Ellen Trane Nørby fra talerstolen – og fortsatte:

– Hvis I på den anden siden vælger at lede efter lyset hos Enhedslisten, så må man bare sige, at det er sortnet for dansk økonomi, siden I satte Enhedslisten i sidevognen. Status efter det første år er en anti-vækst politik.

Siden regeringen trådte til for et år siden er beskæftigelsen faldet med 10.000 personer og i 2. kvartal faldt væksten med 0,4 %. Det er trist læsning og ikke noget, som skal fejres, mener Ellen Trane Nørby.

– I Venstre har vi klare svar på, hvordan vi sikrer vækst i Danmark. Vi er ligesom mange andre lande blevet udfordret af finanskrisen. Derfor skal vi gøre det nemmere at drive virksomhed. Skatter og afgifter skal ned, så vi får skabt de arbejdspladser, mange arbejdsløse danskere går og venter på.

Læs hele talen her: Tale til åbningsdebatten 2012

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *