Venstre: Statsministeren bør sætte handling bag ordene

I kølvandet på sagen om ”Dovne Robert” melder statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), nu ud, at hun vil stille større krav til de arbejdsløse, der ikke gider tage et arbejde. For bare en måned siden var regeringen ellers ude og sige, at kontanthjælpsreformen var udsat på ubestemt tid. Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hilser statsministerens nye melding velkommen og håber på, at der denne gang vil komme handling bag ordene.

– Helle Thorning-Schmidt taler og taler. Men når man ser på de konkrete tiltag, er der to ting, der reelt har ændret sig: Regeringen har slækket på rådighedsreglerne, så folk skal stå mindre til rådighed, hvis de modtager en ydelse. Derudover har regeringen givet kontanthjælpsmodtagerne mere ferie og flere penge, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V)

Venstre er i arbejdstøjet og præsenterede allerede i august et forslag til en kontanthjælpsreform, der skulle øge incitamentet til at tage et arbejde.

– Der er et stort behov for en kontanthjælpsreform, så ydelserne målrettes de svageste i samfundet. Det er vigtigt at sikre, at der altid er incitament til at arbejde, og derfor er der behov for politisk handling. Hellere i dag end i morgen. Venstre er klar til at forhandle en reform på plads med regeringen, og det har vi efterhånden været længe, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *