Pressemeddelelse: Venstre går til kamp mod grænsehandlen

Hver tiende dagligvarebutik i grænselandet er lukket inden for de sidste to år, viser en nylig undersøgelse. Butiksdøden er langt højere i Sønderjylland end i resten af landet, og ifølge flere eksperter skyldes det den massive grænsehandel.

Venstre ønsker at komme grænsehandlen til livs og har derfor afsat 500 mio. kr. til at sænke afgifterne på de produkter, der er mest følsomme over for grænsehandel, ligesom Venstre også ønsker at bruge 1,3 mia. kr. på at afskaffe fedtafgiften. Vækstordfører Mads Rørvig er i den forbindelse sammen med politisk ordfører Ellen Trane Nørby i Sønderjylland mandag d. 1. oktober for at se nærmere på problemets omfang. De to ordførere skal bl.a. besøge SuperBest i Kruså og Kvickly i Tønder.

– Skatteministeriets egne tal viser, at 480 personer mister deres arbejde som en følge af de højere afgifter på bl.a. sodavand og øl. Det er arbejdspladser, som er svære at genskabe, specielt her i Sønderjylland. Vi er ganske enkelt nødt til at gøre noget for at dæmme op for problemet, siger Mads Rørvig.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har flere gange lovet, at der vil blive udarbejdet en rapport omkring grænsehandlen. Venstre opfordrer ministeren til hurtigst muligt at få gjort rapporten færdig, sådan at omfanget af grænsehandlen kan blive klarlagt.

– Det lader desværre til, at skatteministeren ikke vil se problemets omfang i øjnene. Den lovede rapport omkring grænsehandel er fortsat ikke blevet udarbejdet, og dermed er problemets reelle omfang skjult for offentligheden, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *