Piller koster penge, SF!

Sundhedsminister Astrid Krag ( SF), har for nylig brystet sig af, at hun nu vil udvide den lægeordinerede heroin til pilleform. Astrid Krag vil sikre misbrugerne bedre, helbredsmæssige vilkår. Venstre er enige. Men midt i den sympatiske talestrøm glemmes en helt elementær ting: Finansieringen er ikke fundet.

Dermed gør Astrid Krag sig til talsperson for et generelt problem i SF. Der tales og tales. Men når det kommer til stykket, kniber det med det politiske håndværk og den realistiske sans. Allerede dagen efter, at forslaget om udvidelsen af ordningen blev præsenteret, blev det påpeget, at pengene manglede – og at enten staten eller kommunerne må til lommerne for at finansiere forslaget.

Den lægeordinerede heroinbehandling er højt specialiseret, og der er fastsat meget udførlige retningslinjer for udførelsen. Derfor vil Venstre også gerne bakke op om Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Men vi vil kende finansieringen.

Venstre opfordrer derfor sundhedsministeren til at få armene ned, komme i arbejdstøjet og anvise, hvor pengene til udvidelsen skal komme fra. Ellers ender forslaget som resten af SF’s løfter: Som ord uden handling.

Indlægget er bragt i JydskeVestkysten d.6. september 2012.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *