Så kom den socialdemokratisk skræmmekampagne

Vi har ventet på den: skræmmekampagnen fra socialdemokraterne. Og i dag er den her så og pryder flere avissider gennem annoncer i millionklassen. Og i morgen indrykker de vel annoncer “om den polske blikkenslager” ala dem, som bl.a. franske socialister indrykkede for at få franskmændene til at stemme nej til EUs udvidelsestraktat.

Usandheder bliver ikke sande ved at blive gentaget. Alligevel påstår Socialdemokraterne igen, at Venstre vil indføre østeuropæiske løntilstande i Danmark. Beskyldningerne kom første gang under sommerens mediefokus på Restaurant Vejlegård-konflikten, hvor 3F aggressivt hellere ville kvæle en virksomhed end respektere danskernes ret til at organisere sig og lave overenskomster med andre end 3F, og nu igen i store annoncer i dagens aviser. Hverken dengang eller nu er der et gram af sandhed over påstanden.

I Venstre støtter vi den danske model, der har fungeret og været med til at skabe et dansk arbejdsmarked, som er blandt de mest fleksible i verden. Den styrke er bygget op siden hovedaftalen i 1899, og med løbende tilpasninger til tidens forhold har den været med til at sikre, at det danske arbejdsmarked har fungeret og været konkurrencedygtigt sammenlignet med andre. Forslaget om, at der ikke kan skal kunne laves konflikt mod en virksomhed, der har en landsdækkende overenskomst, er blot en tilpasning til de forhold, der eksisterer i dag – ikke et forslag, der skaber østeuropæiske tilstande. Desuden har vi fra Venstres side klart og tydeligt sagt, at vi allerhelst så, at arbejdsmarkedets parter selv tog hånd om at modernisere på de områder, hvor der åbentlyst er behov.

Socialdemokraternes tilsyneladende omsorg for danske lønmodtagere kan virke sympatisk, men i realiteten er det i dag Venstre der som Danmarks moderne arbejderparti sikrer danske arbejdspladser i Danmark. Siden regeringen trådte til, har den systematisk gennem øgede skatter og afgifter eksporteret danske arbejdspladser til udlandet i stedet for at skabe arbejdsplader i Danmark. Så i stedet for usande beskyldninger mod Venstre skulle socialdemokraterne bruge deres kræfter på at skabe bedre vilkår for de danske virksomheder, så flere kan få et arbejde frem for at miste det, som tilfældet har været siden regeringsmagten skiftede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *