S er på afveje om randzoner

Benny Engelbrecht ( S) er igen på afveje, og det tyder på, at han er skvattet i en randzone af mudder. For denne gang går det ud over landbruget, som han beskylder for at have fordrejet sagen om randzonerne.

Det er ikke i orden, for der er stor usikkerhed forbundet med kortmaterialet over randzonerne – det er erkendt fra flere sider – endda fra Bennys egen minister Gjerskov. Så når BE hævder, at landbruget har ført danskerne bag lyset, så burde nogen tænde læselampen for ham. For der er kommet ny viden på området, og det peger på vigtige alternativer som minivådområder, stenrev, udtagning af sårbar jord frem for generel sanktionering.

Det er problematisk, at regeringen ikke vil erkende, at det mangelfulde og upræcise kortmateriale over randzonerne får urimelige konsekvenser for landmændene. Det havde klædt BE at lytte til såvel NNF fagforeningen som landbrugsorganisationerne, der i fælles kor påpeger, at randzonerne koster rigtig mange arbejdspladser.

Indlægget er bragt i Jyskevestkysten den 27. august 2012

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.