Lad fornuften sejre

Kreativitet er ikke en mangelvare i det politiske maskinrum hos De Radikale. Tværtimod har partiet det sidste halve år brugt masser af tid på at lancere påbud og forbud, der indskrænker danskernes frihed til selv at vælge, hvordan man vil leve sit liv.

Påbud om at cykle med cykelhjelm, forbud mod røg på togperroner og fortovscafeer, et klip i kørekortet, hvis ikke selen er fastspændt og tankstationer, der skal tvinges til at opstille el-ladere. Indbegrebet af disse nye forslag er politisk bedrevidenhed, når det er værst. Venstre mener ikke, at strammere lovgivning og mere formynderi er løsningen på alle problemer. Samtidig er der heller ikke belæg for, at det virker. Kravet om at bære cykelhjelm har i andre lande ført til, at folk dropper cyklen.

Listen stopper dog ikke her. De Radikale har nu også slået sig op på at styrke mangfoldigheden gennem lovgivning. Eller ensretningen om man vil: Danskernes pas og CPR-numre skal være kønsneutrale, for i et misforstået ideologisk felttog, så skal vi alle ensrettes i myndighedernes dokumenter, så ingen føler sig anderledes og falder udenfor. Det samme kan man vel sige om den radikale flirt med kvoter og tvungen barsel. Forslag, som synes mere ideologiske end gennemtænkte: Skal danskerne nu fratages deres køn af politikerne, samtidig med at de skal kønskvoteres ind i bestyrelserne og pinedød tvinges til barsel. Og hvordan er det lige, at de radikale mener, at det giver mere frihed?

I Venstre er vi imod at lade bureaukrati og formynderi spænde ben for den sunde fornuft. Staten skal ikke blande sig i, hvad man spiser til middag, om man ryger udenfor, eller om man kører med cykelhjelm. Politikerne skal respektere danskernes ret til selv at tage stilling til egen livsførelse, så længe det ikke skader andre.

De Radikale burde lægge den ideologiske magtkamp på hylden og i stedet fokusere på de problemer, hvor politikerne reelt kan gøre en forskel. Der er masser reelle udfordringer at tage fat på med vækstproblemer, arbejdspladser, der sendes ud af landet, danske virksomheders svækkede konkurrenceevne og ikke mindst en mislykket kickstart.

Indlægget er skrevet i samarbejde med Venstres Næstformand, Kristian Jensen, og bragt i Viborg Stifts Folkeblad og Der Nordschleswiger.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.