Dobbeltspor styrker Sydjylland

I regeringens forslag til Finansloven for 2013 er der afsat 0,7 milliarder kroner til at anlægge et dobbeltspor på banestrækningen mellem Vamdrup og Vojens for at styrke togdriften i området. Det glæder Venstres Ellen Trane Nørby.

Jeg er meget tilfreds med, at dobbeltsporet mellem Vamdrup og Vojens endelig kan realiseres. Det er vigtigt, at vi styrker infrastrukturen i Sydjylland, hvis vi skal holde på virksomhederne og tiltrække nye arbejdsplader til området, siger Ellen Trane Nørby, politisk ordfører for Venstre.

Der har været politisk usikkerhed omkring aftalen, for i november sidste år forslog den socialdemokratiske transportminister Henrik Dam Kristensen, at de afsatte penge til dobbeltsporet i stedet skulle bruges til at etablere el-tog på strækningen mellem Esbjerg og Lunderskov.

-Jeg er glad for, at Venstre blev ved med at kæmpe for dobbeltsporet og fik sat ministeren på plads. Fordi Venstre stod fast mod ministeren, blev det til et samlet win-win for Syddanmark med både dobbeltsporet og el-tog mellem Esbjerg og Lunderskov. Vi må ikke glemme togdriften i det sydjyske, blot fordi, der på et tidspunkt kommer en Femernforbindelse, siger Ellen Trane Nørby.

Banestrækningen forventes at åbne i 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *