Ellen Trane Nørby: Sløv minister får ikke dåserne væk fra naturen

I et svar til Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby indrømmer miljøminister Ida Auken (SF) nu, at det fortsat er uvist, hvornår der kommer pant på tyske dåser, så der kommer et økonomisk incitament til at aflevere tyskkøbte dåser i danske returautomater, frem for at smide dåserne i naturen i Syd – og Sønderjylland.  Miljøministeren har ellers sagt, at hun arbejder hårdt for at få en aftale i hus med Tyskland, men hendes svar til Ellen Trane Nørby indikerer, at regeringen efter ni måneder på posten ikke er kommet nogen veje i forhandlingerne.

”Jeg kan desværre konstatere, at der ikke sker noget. Miljøministeren har fortsat ikke fået en aftale med tyskerne på plads, og hun svarer heller ikke mere konkret på, hvad hun har fortaget sig. Vi ved fortsat ikke om der kommer en aftale eller ej, og det betaler naturen i Syd – og Sønderjylland for,” udtaler Ellen Trane Nørby, og henviser til de mange tomme dåser, der flyder i den sønderjyske natur. I april samlede Danmarks Naturfredningsforening knap 176.000 dåser ind, hvoraf mange blev fundet i Syd – og Sønderjylland.

 Ellen Trane Nørby var sidste sommer en af ophavskvinderne bag den sydjyske miljøkampagne ”Nye skridt mod et grønnere Sydjylland”, der bl.a. var med til at sætte fokus på problemet med dåserne i naturen. Derfor havde hun også håbet, at miljøministeren ville engagere sig aktivt i sagen.

 ”Miljøministerens svar viser, at hun er langt fra at kunne lukke en aftale, så der bliver et økonomisk incitament til at aflevere de tyske dåser i danske returautomater. Det var ministeren selv, der i pressen udtalte sig om en løsning, og derfor gik jeg da ud fra, at der var nyt i sagen. Men desværre ikke, ” udtaler Ellen Trane Nørby.

 Se Ellen Trane Nørbys spørgsmål til Miljøministeren, samt ministerens svar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *