Pressemeddelelse: V kræver klart svar fra regeringen

Skal Venstre indgå en skattereform med regeringen, skal det være en skattereform med perspektiv. Derfor kræver vi et klart svar fra regeringen på, hvorvidt regeringen er klar til at bruge de 13 mia kr., der ifølge regeringen egne beregninger kommer fra reformer, på reelle skattelettelser.
Der er intet perspektiv i at tage pengene op af en lomme for at lægge dem i en anden, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby bl.a. under afslutningsdebatten i Folketinget i dag.

-Hvis regeringen vitterlig mener, at den vil diskutere reformer, der kan øge det danske arbejdsudbud, styrke de offentlige finanser og sænke skatten på arbejde, så er vi klar til at bruge den historiske mulighed, der er opstået nu, hvor SF og S har kastet deres skattesocialisme fra 12- minuttersplanen overbord.

-Men vi har selvfølgelig nogle krav. De penge, vi kan frigive gennem reformer og besparelser, vil vi være med til at bestemme over. Dem skal regeringen ikke solde op sammen med Enhedslisten  på overforbrug. Vi ønsker en ambitiøs skattereform – eller ingenting.

-Status over 8 måneders sejlads med Vestager-Thornings dobbeltsculler med Søvndal som letmatros er nemlig, at regeringen har skubbet 5000 personer varigt ud af arbejdsudbuddet, at deres skatte og afgiftspolitik betyder, at en almindelig arbejderfamilie får 3400 kr. mindre til rådighed, at beskæftigelsen er faldet med 4500 personer, selv om regeringen lovede, at deres kickstart fik folk i arbejde.

Ellen Trane Nørby peger på, at den såkaldte kickstart udelukkende har fundet sted i grænsebutikkerne syd for grænsen, hvor tyskerne og butiksejerne smiler hele vejen til banken. Men grænsehandlen bekymrer tilsyneladende ikke skatteministeren.

-Regeringen taler om sundhedseffekten af de mange afgiftsstigninger. Måske sundhedseffekten findes ved, at danskerne får motion af at skubbe deres tungt læssede indkøbsvogne i grænsebutikkerne, siger Ellen Trane Nørby.

Læs hele talen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *