Pressemeddelelse: Hvorfor må sydjyske advokater ikke arbejde for staten?

Det er helt ude af trit med, hvordan et moderne samfund bør indrette sig, at samtlige af statens advokatopgaver fortsat er samlet hos ét privat advokatfirma. Det opretholder et monopol, der forhindrer advokater i hele landet i at byde på statslige opgaver. Derfor ønsker det lokale folketingsmedlem og politiske ordfører for Venstre Ellen Trane Nørby nu et servicetjek af ordningen.

Tiden er løbet fra den ordning, hvor staten anvender det samme advokat bureau til alle sine opgaver. Hvis et advokatfirma i Esbjerg, Sønderborg, Kolding, eller et andet sted i det sydjyske mener de har kompetencerne til at varetage en sag, og måske kan gøre det til billige penge, så skal de da have mulighed for det,” udtaler Ellen Trane Nørby.

Siden 1936 har monopolet på at udføre advokatopgaver for staten ligget hos det københavnske advokatfirma Poul Schmith. Alene i 2010 var statens samlede omsætning hos Kammeradvokaten på 258 millioner kroner.

Det virker mærkeligt, at det offentlige sætter opgaver i udbud på en lang række områder, blot ikke advokatopgaver. Det giver jo ingen mening, at man sætter en advokat fra Kammeradvokaten i København til at håndtere en sag om for eksempel ekspropriation i Sønderjylland, hvis et sønderjysk advokat bureau har den rette ekspertise og måske kan løse opgaven til færre penge,” forklarer Ellen Trane Nørby.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *