Venstrefolk sætter fokus på vækst i Nordjylland

Venstre politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, drager sammen med de nordjyske folketingsmedlemmer Preben Bang Henriksen og Karsten Lauritzen på virksomhedsbesøg i Nordjylland på fredag den 13. april for at sætte fokus på erhvervslivets vækstvilkår i det nordjyske. Dagen starter hos Pipers Teglværker i Aalborg, hvor også gruppeformanden i Venstres byrådsgruppe i Aalborg, Mads Sølver deltager. Og turen forsætter hos beton- og facadeelements producenten Ambercon i Støvring, hvor Rebilds Borgmester Anny Winther også deltager.

”Politik formuleret bag Christiansborgs tykke mure uden forbindelse til hverdagens udfordringer er oftest dårlig og bureaukratisk. Det er vigtigt, at vi politikere kommer ud i landet, for at se og høre om de udfordringer lokale arbejdspladser står over for. Nordjyske virksomheder kan også mærke, at vi befinder os i en global økonomisk krise, og derfor er det vigtigt for mig at få input til at skabe de bedste vilkår for arbejdspladser i hele landet. Det er jeg sikker på mit besøg i det nordjyske kan bidrage til.” siger Ellen Trane Nørby

Besøgene kommer mindre end en måned efter Venstre og en række partier indgik et energiforlig med regeringen. I forhandlingerne lykkedes det Venstre at barbere udgifterne med 2 milliarder kroner. Regeringen afviste bastant at fjerne den femdobling af NOx afgiften, som den har indført sammen med Enhedslisten og som er ødelæggende for danske arbejdspladser, herunder Aalborg Portland, Pipers Teglværker, Ambercon m.fl.

”Regeringens ensidige fokus på at gøre det dyrere at drive virksomhed kan koste mange arbejdspladser i Nordjylland. Derfor kommer jeg også med et klart budskab om, at Venstre vil gøre det nemmere at drive virksomhed i Danmark og medvirke til at vi får skabt de forudsætninger og rammevilkår, der skal til for at virksomheder i byggebranchen igen kan få fyldte ordrebøger. Men det kræver, at de lokale virksomheder beskriver, hvad der igen kan få væksthjulene til at rulle i Nordjylland,” afslutter Ellen Trane Nørby forud for besøget.

Under besøget vil Ellen Trane Nørby også præsentere Venstres mål for at fjerne administrative byrder og tale om, hvordan man kan få gang i byggebranchen igen, så en virksomhed som Pipers Teglværker og Ambercon igen kan få flere bestillinger i ordrebogen. Her spiller BoligJob-ordningen en væsentlig rolle. Den indførte VK-regeringen kort før folketingsvalget, men den nye regering ønsker at afskaffe den.

Der vil i slutningen af begge besøg være mulighed for pressen til at stille spørgsmål og tage billeder.

 Ellen Trane Nørbys besøg fredag d. 13. april i Nordjylland:

 Kl. 09.00-10.30: Pipers Teglværker A/S, Mineralvej 4, 9100 Aalborg. Deltagere Ellen Trane Nørby, Karsten Lauritzen, Preben Bang Henriksen og Mads Sølver.

 Kl. 12.30-14.00: Ambercon, Juelstrupparken 23, 9530 Støvring. Deltagere: Ellen Trane Nørby, Borgmester Anny Winther og Karsten Lauritzen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *