Venstrefolk sætter fokus på fynsk vækst

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, besøger den 12. April en række fynske vækstbrancher sammen med folketingskollegerne Lars Chr. Lilleholt og Jakob Ellemann-Jensen, der begge er valgt på Fyn samt Rådmand i Odense, Jane Jegind. Målet er at få fynske erfaringer og behov synliggjort i Folketinget.

Den 12. april ser gruppen af markante venstrefolk på produktion af agurker og velfærdsteknologi, når de besøger gartneriet DK Plant i Otterup og Forskerparken i Odense. Fokus er at skabe bedre vækst og udviklingsvilkår for danske virksomheder, så vi kan bevare danske arbejdspladser i Danmark, og skabe forudsætninger for at flere kollegaer kan komme til. På Fyn er fokus at skabe bedre forhold for gartneribranchen samt se på mulighederne for, at Danmark kan satse mere intensivt på velfærdsteknologi.

 ”Politik formuleret bag Christiansborgs tykke mure uden forbindelse til hverdagens udfordringer er oftest dårlig og bureaukratisk. Det er vigtigt, at vi politikere kommer ud i landet, for at se og høre om de udfordringer lokale arbejdspladser står over for. Jeg glæder mig til to meget forskellige besøg på Fyn. Gartneribranchen er ikke bare essentiel for beskæftigelsen på Fyn, men også vigtig for vores fødevareproduktion og eksportindtjening. Velfærdsteknologien er en branche i vækst og med et kæmpe potentiale for såvel at skabe jobs, som sikre, at vi fremover udnytter teknologi til at frigøre varme hænder til den nære omsorg frem for rengøring og lign.” Siger Ellen Trane Nørby forud for besøget.

Ellen Trane Nørbys besøg er en del af samlet turne, hvor hun besøger virksomheder og organisationer i hele Danmark sammen med lokale og markante Venstrefolk.

 ”Jeg ser også frem til at høre gartneribranchens reaktion på energiforliget. Her fik hvor Venstre fik barberet udgifterne med over 2 milliarder kroner, i forhold til regeringens udspil og hvor Venstres Klima og Energiordfører Lars Christian Lilleholt kæmpede en brav kamp for at sikre gartneribranchens overlevelse. Vi kæmper forsat mod den femdobling af NOx-afgiften som regeringen har vedtaget sammen med enhedslisten og som er ødelæggende for gartneriernes fremtidige udviklingsmuligheder .” afslutter Ellen Trane Nørby.

Ellen Trane Nørbys besøg d. 12. april:

Kl. 12.00-13.15: DK Plant, Gartnerivej 5, 5450 Otterup. Ellen Trane Nørby besøger gartneriet sammen med folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt, der er Venstres klima- og energiordfører og valgt på Fyn.

Kl. 14.00-15.30: Center for robotteknologi, Forskerparken 10F, 5230 Odense M. Ellen Trane Nørby besøger Forskerparken sammen med Rådmand Jane Jegind og folketingsmedlem Jakob Ellemann-Jensen, der er venstres udviklingsordfører og valgt på Fyn.

Der vil i slutningen af begge besøg være mulighed for pressen til at stille spørgsmål og tage billeder.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *