Venstre vil have ny garantiordning til yngre landmænd

De unge landmænd, der netop er blevet færdig med deres uddannelse, og som drømmer om at starte egen bedrift møder ofte modstand fordi det er svært at skaffe den fornødne kapital. Det vil Venstre nu forsøge at gøre noget ved, og fremsætter derfor sammen med DF og De Konservative et beslutningsforslag, der skal give de unge landmænd en hjælpende hånd.

Med beslutningsforslaget opfordrer vi regeringen til at komme i arbejdstøjet og inden sommerferien fremsætte et lovforslag som sikrer bedre finansieringsmuligheder for yngre landmænd, der ønsker at starte som selvstændige. Ordningen skal være selvfinansierende.

–          “Der er ingen tvivl om, at vi ønsker at hjælpe de unge landmænd, der har mod på at starte egen bedrift. Derfor foreslår vi en ny selvfinansierende garantiordning, der netop kan hjælpe landmændene i gang med at udleve deres drøm,” siger Venstres politske ordfører Ellen Trane Nørby.

 

–          I Syd – og Sønderjylland er landbruget et af vores vigtigste erhverv, og hvis det også skal gøre sig gældende i fremtiden, så må vi hjælpe nyuddannede landmænd godt på vej. Det gør vi netop med dette beslutningsforslag.” udtaler Ellen Trane Nørby.

Ifølge beslutningsforslaget skal der oprettes en ny selvfinansierende garantiordning, hvor der gives garanti for et lån med et maksimum loft. Landmænd, der er med i ordningen, betaler et gebyr, der skal dække de tab, der måtte komme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *