Venstre er i arbejdstøjet

I regeringspartierne har man lige nu utroligt travlt med, hvad vi går og foretager os i Venstre. Man skulle egentlig tro, at de røde partier havde rigeligt at se til med at få lanceret den annoncerede række af reformudspil samt den afgørende 2020-plan. Men alligevel lader Venstre til at være det mest interessante samtaleemne. Beskyldningerne om, at Venstre ligger i hængekøjen og ikke vil tage ansvar, hører vi tit.

I Venstre har vi hele tiden sagt, at vi vil være et konsekvent og konstruktivt oppositionsparti. Og når man ser på de resultater, som Venstre har leveret siden valget, lever vi op til begge dele. Så sent som i fredags tog Venstre ansvar ved at gå med i forliget om bankpakke 5, som er en nødvendig håndsrækning til landbruget og små- og mellemstore virksomheder. Vi har indgået en aftale med regeringen om elektrificeringen af jernbanenettet, vi har som de første støttet en dansk tilslutning til EU’s finanspagt, vi har indgået delaftaler om politiets økonomi og forhandlet en aftale om Det Kongelige Teaters økonomi på plads. For at nævne nogle eksempler.

Bredden af forligene taler for sig selv. Venstre vil bruge sine mandater aktivt – det skylder vi de 947.725 danskere, der stemte på Venstre til folketingsvalget i september. Men Venstre skylder også de 947.725 danskere, der stemte på Venstre til folketingsvalget i september, at tage Danmarks og danskernes udfordringer seriøst. Danmark har ikke brug for nye skatter og afgifter, som sender arbejdspladser ud af landet. Danskerne har ikke brug for, at det bliver dyrere at være dansker – og derfor vil vi kæmpe imod forslag, der gør det dyrere at være dansker. Det kan den røde regering lige så godt forstå nu som senere. 

Venstre møder gerne op til forhandlinger – og tager gerne ansvar. Men det er ved at være på tide, at den røde regering også tager ansvar og begynder at regere. 

Sandheden er nok bare, at regeringspartierne har brug for Venstre for at skabe de reformer, som Danmark har så hårdt brug for, så vi kan sikre vores velfærdssamfund til vores børn og børnebørn.

Indlægget er skrevet i fællesskab med Venstres gruppeformand Kristian Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *