V står for ansvarlighed

 Jeg vil opfordre Lars Egeberg Christiansen, Vejle, til at læse op på den økonomiske historiefortælling inden han klandrer Venstre for at være skyld i krisen. Som han selv skriver i B.T. den 5. marts, så fik vi vendt et underskud på 268 mia. kroner i 2001 til et tilgodehavende på 92 mia. kr. i 2008. Derfor havde vi økonomiske muskler til at stå op imod den globale finanskrise og råd til at investere i mennesker, så langt færre har mistet deres arbejde under krisen, end vi frygtede ved krisens start. Under tiden fra krisen ramte og frem til valget i september 2011 var arbejdsløsheden altid lavere end den på noget tidspunkt var under Nyrups regeringer. OECD har også netop slået fast, at Danmarks økonomi var rimelig god, da krisen ramte og fortsat er god i dag. Netop derfor er Danmark også med i den eksklusive klub af kun 12 økonomisk topratede lande i verden. Det skyldes netop, at vi tog ansvar. På samme tid sloges S, SF og resten af venstrefløjen om, hvem der kunne love mest til danskerne, og betale det hele for lånte penge. Gad vide, hvad der var sket med Danmarks økonomi, hvis vi havde lyttet til venstrefløjen?

Venstre valgte ansvarligheden. Vi valgte reformdagsordenen for at sikre, at vi har råd til at bevare og udbygge vores velfærdssamfund i fremtiden. Den dagsorden, krydret med en ansvarlig økonomisk politik, hvor vi holder styr på udgifterne og ikke gør det dyrere at være dansker, holder vi fast i.

Indlægget er bragt i B.T. den 7 marts 2012

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.