Trane Nørby: Energiaftale er til gavn for danskerne

Venstre har netop indgået et bredt forlig om en energiaftale sammen med regeringen, Dansk Folkeparti, De Konservative og Enhedslisten. Med aftalen er det lykkedes Venstre at få regeringen til at skære mere end 2 mia. kroner i regningen til danskerne og danske virksomheder. Det kommer også mange syd – og sønderjyder til gavn mener Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

 –  ”Vi har hele tiden sagt, at vi ønsker en ambitiøs energiaftale, men at det ikke må ske på bekostning af danske arbejdspladser og en måde, hvor danskernes privatøkonomi sendes til tælling. Derfor er det godt, at vi har fået skåret over 2 mia. kroner af regningen. Vi kom med en række fornuftige krav til forhandlingerne om markant reduktion i prisen, om bedre vilkår for husstande i landdistrikterne, der er afhængige af oliefyr, om mere biogas og bedre balance mellem de forskellige energiformer. De krav har vi fået igennem og det glæder mig på Danmarks vegne”, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby.
 Resultatet viser, at Venstre konstruktivt og konsekvent bidrager til at finde ansvarlige løsninger på de udfordringer, vi står over for.

 –          ”Jeg er meget tilfreds med, at det har lykkedes for Venstre, at få regeringen til at satse på andre energiformer end alene vindenergi. Det er økonomisk ansvarligt. Ved at fastsætte en højere afregningspris for biogas hjælper vi ikke blot naturen, men også de mange landmænd i Syd – og Sønderjylland, da biogas er en vigtig energikilde og en god måde at løse såvel en miljø som indtjenings udfordring i dansk landbrug,”  udtaler den politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

 –          ”Med aftalen har Venstre også sikret, at de danskere, der bor i områder, hvor der hverken er mulighed for fjernvarme eller naturgas, fortsat kan få mulighed for at have et oliefyr. Regeringen havde ellers lagt op til at give disse 150.000 husejere en regning på op mod 150.000 kroner til at skifte til en alternativ energikilde, fordi regeringen ville afskaffe muligheden for oliefyr,” fortæller Ellen Trane Nørby.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *