Reformer for velfærd

Jeg får bestemt ikke morgenkaffen galt i halsen, når jeg læser SF’s Jesper Petersen indlæg “Røde Reformer”. JPs kritik af Venstre er lige så forudsigelig som amen i kirken. JP kritiserer fejlagtigt Venstre for ikke at tage den økonomiske situation alvorlig. Da finanskrisen i 2008 lammede verden over, havde Danmark musklerne til at stå imod takket været en ansvarlig økonomisk politik. Danmark er i den eksklusive klub af kun 12 lande i verden, der er økonomisk topratede. Det er vi kun fordi vi op gennem 00’erne havde styr på økonomien. Også OECD har netop slået fast, at vi havde og har en god økonomi, hvor vi havde midlerne til at give økonomien en saltvandsindsprøjtning med massive offentlige investeringer, udbetaling af SP-penge og energirenoveringer, så færre oplevede at vågne op til en fyreseddel.

I Venstre fortsætter vi vores ansvarlige reformkurs. Både inden valget, hvor SF og S fornægtede reformer fortalte vi ærligt danskerne, at der er behov for reformer, så vi i fremtiden har råd til et samfund, hvor sygehusene fungerer, hvor alle modtager god undervisning, og hvor der er plads til en værdig og nærværende ældrepleje. Og den politik står vi ved i opposition. Allerede før valget skabte vi en reformalliance med de Konservative, de Radikale og Dansk Folkeparti, og efter valget har vi samarbejdet med regeringen på en række områder. Vi har bl.a. sikret et flertal for en dansk tilslutning til EU-finanspagten, bankpakke 5 og elektrificeringen af jernbanen. Også i forbindelse med finansloven var vi med i en lang række delaftaler. Kom derfor ikke og sig, at Venstre ikke er i arbejdstøjet. Reformer og ansvarlige løsninger var vores dagsorden, da vi sad i regering, og det er det fortsat. Dengang strittede S og SF imod, og når vi ville reformere og bruge pengene mere fornuftigt, så gav S og SF endnu et gyldent og urealistisk løfte. Jeg kan derfor ikke sige det nok: Venstre medvirker fortsat gerne til reformer, der fremtidssikrer Danmarks velstand. Men vi forventer en 2020-køreplan for det samlede reformudspil. Det er uansvarligt ikke at have et samlet overblik over økonomien før man lukker delaftaler.

Indlægget er bragt i Nordjyske Stiftstidende d. 13.03.12, Fyens Stiftstidende d. 12.03.12 og Dagbladet Ringkøbing-Skjern d. 10.0312. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *