Kvinder for Europa

Et nyt netværk ser dagens lys. Den 8. marts kl. 11-12.30 i Finansrådets lokaler i Amaliegade 7, København K, inviterer netværket ”Kvinder for Europa” til pressemøde, hvor netværkets målsætning og agenda vil blive fremlagt.

Stine Bosse er en af ambassadørerne i netværket og en af initiativtageren til projektet, der udspringer af at markant færre kvinder end mænd har en positiv holdning til EU.

”Vi lancerer dette netværk, fordi vi mener, der er et behov for at tale EU på en helt ny måde for at få hele befolkningen med i diskussionen. Vi oplever ofte, at særligt de danske kvinder som sådan ikke er negative stemt over for EU, men snarer siger fra over for EU, fordi det ikke tales i et sprog, de kan være med på. Det vil vi gerne ændre, ” forklarer Stine Bosse.

Netværket bliver lanceret på Kvindernes Internationale Kampdag, men det primære fokus i netværket er Europa

”Vi vil diskutere økonomi og politik i et europæisk perspektiv. EU fylder så enormt meget i danskerne hverdag, at det er magtpåliggende, at alle danskere så også føler sig i stand til at tage ordentlig stilling til de europæiske emner. Når vi så møder en del kvinder, som ikke føler sig klædt godt nok på så er vi da nødt til at tage den udfordring op og sikre mere fokus og debat.” siger folketingsmedlem og næstformand for Europabevægelsen Ellen Trane Nørby (V), som også er en af stifterne af netværket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *