Vi tog tingene alvorligt!

Den 14/2 skriver Bjarne Hansen i JV, at jeg ikke må glæde mig over at meningsmålingerne viser en stor opbakning til Venstre. Der er hverken valg i dag eller i morgen. Desværre fristes jeg til at sige. Men selvom, der kan gå mere end 3 år før vi skal til stemmeurnerne, så glæder jeg mig selvfølgelig over, at en så stor del af danskerne bakker op om Venstres politik. Vi mener ikke, at det skal være dyrere at være dansker. Vi skal føre en ansvarlig og fornuftig økonomisk politik, så vi kan bevare og udbygge vores velfærd i fremtiden. Derfor er vi også overraskede over, at skatteministeren ikke vil opkræve halvdelen af den gæld, som danskerne og virksomheder skylder de offentlige kasser. Det drejer sig om hele 37 milliarder kroner, som ministeren vil undlade at inddrage. For nogen kan det være fuldstændig umuligt at tilbagebetale deres gæld, men 37 mia. kr. er simpelthen et for stort beløb at opgive, og skatteministeren bør udvise en større bekymring for vores fælles penge. 

Jeg kan oplyse BH om, at da Venstre sad i regeringen, tog vi problemet alvorligt, men ja, der har været problemer med at køre it-systemerne i den central inddrivelsesenhed under Skat i gang. Men derfra og så til at afskrive 37 milliarder, der er langt. Den nye skatteminister har knap sat sig i stolen før han opgivende læner sig tilbage over for skyldnerne. Det er da i sig selv et provokerende signal at sende til alle de skatteydere, der har betalt deres skat, at andre slipper bare man venter længe nok.

BH påstår også fejlagtigt, at den tidligere regering har sendt en masse negative ting videre til den nuværende. Lad mig minde om, at VK-regeringen vendte en gæld på 268 mia. kr. i 2001 til et tilgodehavende på 92 mia. kr. i 2008, så vi stod stærkere end andre lande, da krisen ramte. Det bekræfter den økonomiske organisation OECD også i en ny undersøgelse og fastslår, at Danmark stadig er i god form i dag trods krisens mærker. Det er i høj grad VK-regeringens fortjeneste. OECD roser også Danmark for de reformer af efterlønnen og tilbagetrækningsalderen, som blev aftalt under den tidligere regering, og organisationen opfordrer til, at man fortsætter af den reformvej, som Venstre brolagde.  Det bakker vi op om i Venstre. Nu venter vi bare på, at regeringen kommer i arbejdstøjet og præsenterer deres reformudspil.

 

Indlægget har været bragt i Jydske Vestkysten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *