Venstre redder dobbeltsporet og sikrer elektrificering

I dag har Venstre sammen med samtlige partier i Folketinget på nær Enhedslisten indgået en bred aftale om at elektrificere banestrækningen mellem Esbjerg og Lunderskov, så der kan køres med el på hele strækningen mellem København og Esbjerg. Det er til stor gavn for passagererne, miljøet og hele det sydvestjyske område, at partierne nu er kommet til enighed omkring finansieringen. Den socialdemokratiske transportminister foreslog i november måned, at finansieringen skulle ske med penge, der allerede var blevet afsat til at kunne etablere dobbeltsporet mellem Vamdrup og Vojens. Det har betydet, at det videre arbejde med dobbeltsporet i flere måneder har hængt i en tynd tråd. Men med pres fra Venstre, er der blevet forhandlet en aftale på plads, der sikrer begge projekter.

Jeg er meget tilfreds med, at ministeren langt om længe har droppet sin stædighed og i stedet valgt at lytte til Venstres ønsker, og Sydjyllands behov. Med dobbeltsporet mellem Vamdrup og Vojens og elektrificeringen af banestrækningen mellem Lunderskov og Esbjerg styrker vi togdriften i hele det syddanske område til gavn for passagererne og miljøet,” udtaler Ellen Trane Nørby, politisk ordfører for Venstre.

Det var ikke kønt, da ministeren sidste år besluttede sig for at løbe fra løftet om dobbeltsporet, og derfor er jeg tilfreds med, at Venstre er blevet ved med at kæmpe, og at vi nu kan samle en bred aftale. Nu får vi råd til elektrificeringen mellem Esbjerg og Lunderskov, såvel etableringen af dobbeltsporet, som hele tiden har været planen. Vi må ikke glemme togdriften i det sydjyske, blot fordi, der på et tidspunkt kommer en Femernforbindelse,” udtaler Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *