Reformer: For meget snak – nu vil vi se handling

Der skal reformer på bordet, hvis vi i fremtiden skal have råd til at betale for den velfærd, vi kender i dag. Så enkelt er det. Det var også baggrunden for, at Venstre satte sig i spidsen for den brede reformalliance, der blev skabt sidste forår omkring Tilbagetrækningsreformen.

Den reformdagsorden er fortsat vores fokus, og vi står klar i arbejdstøjet og afventer sådan set bare, at SRSF-regeringen går fra snak til konkret fremlæggelse af deres forslag til førtidspension, fleksjob og kontanthjælpsreform.

I Venstre er vi klar til at tage ansvar for fremtidens velfærd og for Danmarks økonomi. Derfor har vi også et klart krav: De penge, som vi kan finde ved at modernisere ordningerne, skal ikke bruges på stigende forbrug og betaling for S og SF’s uendelige liste af valgløfter. Nej, de skal bruges til at nedbringe underskuddet, så vi kan stabilisere vores økonomi og føre en ansvarlig økonomisk politik.

Det ville måske – her og nu – være populært, hvis vi bildte danskerne ind, at der er råd til en forbrugsfest. Men det ville ikke være ansvarligt, og det er jeg faktisk overbevist om, at danskerne er enige i.

Hvis vores børn også skal opleve at bo i et Danmark, hvor uddannelserne er gratis, hvor sygehusene fungerer, og hvor vi tager os af de svageste, så kræver det, at vi ikke bare i én uendelighed trækker på vores fælles ”kassekredit”. Man kan jo frygte, at den røde regering giver forbrugspartiet Enhedslisten vetoret over de penge, der kommer ind via reformerne.

Allerede før valget præsenterede vi vores udspil til en reform af førtidspension og fleksjob. Her gjorde vi op med at placere unge under 40 år på en livsvarig førtidspension. Vi foreslog udviklingsforløb og en målretning af fleksjobordningen. Vi fremlagde et gennemarbejdet udspil. Det udspil står vi stadig ved, og vi ser frem til, at regeringen viser handling, og ikke blot nøjes med at tale om reformer. Vi deltager gerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *