Venstre klar til reformer

Som ansvarligt parti er Venstre klar til at gå ind i konkrete forhandlinger om fortidspension og fleksjob, men udgangspunktet skal være, at de penge, der kommer ind ved reformerne, skal bruges på at forbedre den offentlige økonomi.

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby melder sig klar på banen – klar til at forhandle med regeringen om en reform af kontanthjælpen, førtidspension og fleksjob.

– Ingen skal være i tvivl om, at Venstre meget gerne vil være med til at tage et ansvar for Danmark. Derfor vil vi også  meget gerne være med til at forhandle den række af  reformer, som regeringen har lagt op til.

Ellen Trane Nørby peger på, at Venstre allerede før valget gjorde det klart, at Venstre gerne vil reformere førtidspensionssystemet, så færre ender på førtidspension, ligesom Venstre gerne vil målrette fleksjobordningen, så det bedre kan betale sig at arbejde. Det udgangspunkt har Venstre stadigvæk. Nu venter vi bare på et udspil fra regeringen.

– Men vi kommer til forhandlingerne med et klart udgangspunkt. De penge, vi får ind, ved at gennemføre reformer, skal ikke klattes væk. Reformerne skal være med til at forbedre de offentlige finanser. Som ansvarligt parti, der også tænker på, at der skal være en velfærdsstat til vores børn og børnebørn, skal overskuddet først og fremmest gå til at forbedre de offentlige finanser. At bruge reformpengene på øget forbrug vil være dybt uansvarligt. Og det er ikke den linje, Venstre står for, understreger Ellen Trane Nørby.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *