Tag så hensyn til danske job!

Det er ikke opmuntrende julelæsning, at læse Benny Engelbrecht mavesure indlæg d. 19/12. BE skriver, at Venstre ikke ønsker at samarbejde om en kommende energiaftale, og at det dermed er Venstre, der er skyld i, at danske arbejdspladser nedlægges. For det første må jeg korrigere BE. Vi ønsker skam en bred energipolitisk aftale, der på sigt vil gavne klimaet og skabe grønne teknologi jobs. Men i modsætning til regeringen, så mener vi ikke, at den grønne omstilling skal ske på bekostning af vores blå Kansas jobs, og ved at danske arbejdspladser i yderområderne i Danmark sendes til udlandet, hvor tilsvarende virksomheder forurener langt mere. I Venstre ønsker vi, at en energipolitisk aftale ikke indgås uden, at vi også sørger for, at erhvervslivets konkurrenceevne holdes i hævd.

Venstre støtter, at vi i Danmark beholder den klimavenlige førertrøje på. Men vi skal være realistiske og forholde os til, at finanskrisen presser såvel danske virksomheder som vores samfundsøkonomi. Derfor kan Venstre ikke støtte regeringens første energiudspil, der koster 5,6 milliarder kroner, da det vil ramme danske virksomheder og danskerne hårdt på pengepungen. Jeg vil opfordre BE til at besøge nogle af de mange danskere, der på vil miste deres arbejde på grund af regeringens politik. Blot inden for gartneri-branchen vil mellem 7-10.000 danske job rejse ud af landet – på en enkel billet-, fordi Regeringen vil indføre en erhvervsskadelig Nox-afgift. En energiafgift, der end ikke gavner miljøet. Vi må ikke gamble med danske job. Det sender flere i arbejdsløshed. Det giver ikke flere penge i statskassen. Og dermed ikke flere penge til velfærd. Derfor synes jeg, at det er logisk, at vi er skeptiske!

Vi har selv fremlagt et meget ambitiøst energiudspil, fordi vi ønsker en omstilling til grøn energi. Men vores forslag koster 3,6 milliarder kroner, fordi vi mener, at det er vigtigt, at en grøn omstilling tager hensyn til danske arbejdspladser samtidig med, at vi kan skabe nye grønne teknologi job. Jeg synes, Benny Engelbrecht og resten af regeringspartierne skal finde jordforbindelsen og føre en energipolitik, der hjælper Danmark, frem for det modsatte. Det bidrager vi meget gerne til, og forventer, at regeringen også ønsker et bredt forlig, og derfor vil bruge juleferien til at overveje, hvor mange danske arbejdspladser regeringen vil gamble med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *