Grønne arbejdspladser, ja tak

Benny Engelbrecht ( BE) indleder 2012 med et læserbrev under overskriften » Man hører hvad man vil « . Og det gør BE i høj grad.

I debatten om det kommende, forhåbentligt brede, energiforlig har BE henvist til citater fra erhvervslivet om de positive effekter ved store økonomiske investeringer i det grønne område.

Men BE har åbenbart lukket både øjne og ører, da Dansk Industris direktør Trine Roed samtidig med sin ros til udspillet advarede mod en svækkelse af konkurrenceevnen: » Det er ikke gratis at gennemføre en grøn omstilling, og alle danskere kommer til at holde for. Vi er nødt til at finde en kurs, som ikke svækker konkurrenceevnen yderligere og dermed koster vækst og arbejdspladser i Danmark. « Det er nøjagtig den kurs, Venstre følger. Vi skal fortsat være globalt ledende på det grønne område, men det nytter ikke at håbe på et dansk eksporteventyr, som BE gør, hvis man starter med at drukne danske arbejdspladser i afgifter, så de ikke kan konkurrere med udlandet.

Det ville klæde partierne bag den nye regering, ikke kun at tage stilling til de positive konsekvenser af den kommende energiaftale, men også forholde sig til de negative konsekvenser i form af flere arbejdsløse og dårligere konkurrenceevne, som eksempelvis en femdobling af NOx-afgiften medfører. Men det lukker BE både øjne og ører for.

Venstre arbejder målrettet mod en energiaftale, som har respekt for og tager hensyn til danske arbejdspladser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *