Venstre støtter ændringsforslag om ”pengetanksregel”, der skader familieejede virksomheder

Regeringen vil indføre nye skatteregler for familieejede virksomheder, så de i forbindelse med et generationsskifte vil blive beskattet hårdt. Har en virksomhed mere end 25 procent af sine værdier anbragt i ejendomme, kontanter, aktier eller andre værdipapirer, vil virksomheden fremover blive opfattet som en pengetank ved et generationsskifte. Før har grænsen gået ved 75 procent. Det vil koste de mange tusinde familieejede virksomheder dyrt og bringe mange danske arbejdspladser i fare – også i Syd – og Sønderjylland. Dansk Folkeparti har netop bebudet, at partiet vil fremsætte et ændringsforslag til finansloven om den såkaldte ”pengetanksregel”. Venstre støtter varmt ændringsforslaget, da det vil mindske de massive, økonomiske skadevirkninger, som regeringen har planlagt, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

– Vi har fået mange henvendelser fra familieejede virksomheder, der har gjort det klart, at regeringens ændrede pengetanksregel vil skade deres forretning og dermed sætte gode danske arbejdspladser i fare. Jeg forstår slet ikke, at regeringen vil give disse velkørende virksomheder en mavepuster, i forbindelse med at en ny generation tager over i virksomhederne. Jeg må igen konstatere, at regeringens løfte om at skabe vækst og arbejdspladser er tom snak.”

Regeringen vil sammen med Enhedslisten ændre på reglerne, så det bliver markant dyrere at overdrage ansvaret for en familieejet virksomhed til næste generation. Det vil medføre, at en række af de mange familieejede virksomheder vil blive nødsaget til at flytte produktionen og danske arbejdspladser ud af landet.

– Den store sønderjyske virksomhed Linak i Nordborg er en af de mange virksomheder, der vil blive ramt af denne regel. Det kan betyde, at virksomhedens 900 arbejdspladser vil blive flyttet til udlandet, hvis virksomheden skal overleve på sigt. I Venstre har vi hele vejen igennem advaret mod regeringens planer, og derfor støtter vi Dansk Folkepartis ændringsforslag. Regeringen burde ændre holdning og skabe vækst, frem for det modsatte.

Ellen Trane Nørby har fulgt regeringens planer tæt og havde derfor allerede den 16. november skatteministeren i Folketingssalen for at få ham til at forholde sig til de økonomiske skader den nye regel vil koste dansk erhvervsliv. Ministeren var heller ikke ved den lejlighed interesseret i at finde en løsning og ændre på regeringens politik.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *