Trane Nørby: Justitsminister må forholde sig til menneskehandel

Selvom lovgivningen siger, at sexkunder, der er klar over, at den prostituerede er offer for menneskehandel, kan tiltales for voldtægt, så har Københavns politi aldrig tiltalt nogen kunder. Den manglende indsats fra politiet er Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby ikke imponeret over, og derfor har hun indkaldt justitsminister Morten Bødskov i et samråd, der finder sted torsdag den 1. december på Christiansborg.

Ellen Trane Nørby vil have justitsministeren til at forholde sig til problematikken og vise, at han vil være med til at bekæmpe menneskehandel:

Jeg forventer klart, at ministeren reagerer og meddeler politiet, at deres indsats slet ikke er tilfredsstillende. Ministeren må på samrådet komme med nogle konkrete bud på, hvordan politiet kan bruge sine ressourcer bedre, så de tiltaler sexkunder, der køber sig til sex hos personer, som de ved er handlet. Lovgivningen er klar, og det må ministeren og politiet forholde sig til,” siger Ellen Trane Nørby.

Foruden politiets manglende indsats for at tiltale sexkunder, så vil Ellen Trane Nørby også bruge samrådet til at høre om ministeren har tænkt sig at udbrede de arbejdsmetoder, som en specialgruppe hos Midt – og Vestjyllands politi med stor succes tidligere har benyttet sig af, til hele landet.

I stedet for at sende udenlandske prostituerede -, der opholder sig ulovligt i Danmark – i fængsel har politikredsen haft stor succes med at sende dem på krisecentre. Det har medført, at kvinderne har fået en større tillid og lyst til at samarbejde med politiet om at få ramt på bagmændene. Det har klart vist sig at være en succesfuld fremgangsmåde, og derfor bør vi udbrede den til politikredse i hele landet,” udtaler Ellen Trane Nørby.

For yderligere information

Ellen Trane Nørby, 6162 4258

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *