Regeringen forringer fortsat generationsskifter i danske virksomheder

Regeringen foreslog i sit finanslovsudspil, at virksomheder, som har mere end 25 % af sine værdier anbragt i ejendomme, kontanter, aktier eller andre værdipapirer, skulle betegnes som en ”pengetank” ved et generationsskifte. Det ville få fatale konsekvenser for en stor del af de omkring 60.000 familieejede virksomheder, da de ville blive beskattet hårdt i forbindelse med et generationsskifte. Af samme grund har Venstre været imod forslaget fra starten, da det vil påvirke disse mange familieejede virksomheders mulighed for at være konkurrencedygtige og skabe job, og derfor har vi haft skatteministeren i en række samråd og til spørgsmål i salen for at få klarhed over, hvorfor den røde regering vil forringe mulighederne for generationsskifter i danske virksomheder.

Der skal ikke herske tvivl om, at vi i Venstre er glade for, at regeringen har lyttet til virksomhedernes og vores bekymringer om forslaget. Derfor støtter vi også, at regeringen nu ændrer grænsen, så den går ved 50 procent. Men det siger sig selv, at vi ikke kan stemme for forslaget i Folketingssalen, da ændringen vil skade mange virksomheders mulighed for at komme konkurrencestærkt og smertefrit gennem et generationsskifte. Derfor så vi helst, at reglen ikke blev ændret overhovedet, så grænsen fortsat ville ligge på 75 %. Det ville regeringen ikke være med til,” udtaler partiets politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

Venstre støtter i Folketingssalen i dag selvsagt Dansk Folkepartis ændringsforslags om at sætte grænsen på 50 %, da det – trods alt – vil være med til at mindske skaderne af regeringens nye regel. Venstre støtter også Liberal Alliances forslag om at hæve grænsen til 76%. Også Regeringen er heldigvis blevet klogere, og den fremsætter et forslag om at ændre grænsen, så den i stedet for 25 %, nu kommer til at ligge på 50 %. Dette skyldes ikke mindst det pres de mange virksomheder og oppositionspartierne har lagt på regeringen. Denne ændring imødekommer Venstre også, men Venstre vil ikke stemme for forslaget, da det fortsat er med til at forringe en gruppe af familieejede virksomheders konkurrencestyrke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *