Husk arbejdspladserne i grøn omlægning

Man skal høre meget før ørerne falder af. Karina Lorentzen (SF) skriver d. 30/11 i JV, at regeringens nye energiudspil vil gøre Danmark til grønt foregangsland og skabe vækst og arbejdspladser. Det er dog ikke sandheden. Jeg vil gerne slå fast, at jeg støtter en grøn omlægning, hvor vi satser på vedvarende energi og klimavenlige løsninger. Men det skal foregå i et tempo, så danske job ikke pludselig kommer i livsfare. Det tager regeringens ikke hensyn til. En grøn omlægning koster penge, men regeringens planer om at hente 5,6 mia. kr. i skatter og afgifter til at finansiere udspillet, kan vi ikke støtte. Det vil få fatale konsekvenser for mange mennesker og virksomheder. Kig blot på de danske gartnerier. Her forventes det, at op imod 7000 af 10.000 arbejdspladser flytter ud af landet, og to ud af tre gartnerier kan se frem til at dreje nøglen om, hvis udspillet får ben at gå på. Venstre sigter fortsat mod et ambitiøst og seriøst energiforlig, der lader grøn energi gå hånd i hånd med danske arbejdspladser. Hvis Danmark største eksportvarer fremover ikke skal være arbejdspladser, så må vi ikke sigte efter et utopisk mål.  Konsekvenserne er tydelige, bare se på debatten om regeringens femdobling af den såkaldte NOx-afgift, der rammer de store industriarbejdspladser hårdt. Og det er endda virksomheder, der allerede i dag er så klimavenlige, at deres produktion ikke kan gøres grønnere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *