Ellen Trane Nørby inviterer til debat om menneskehandel

Hvad er prisen for et menneske? Dét spørgsmål sætter Venstres lokale folketingsmedlem og politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, fokus på, når hun er initiativtager til et offentligt møde om menneskehandel på Sønderborg Handelsskole, mandag d. 28. november kl. 17.30-19.30. Globalt udgør handel med mennesker en stigende del af den organiserede kriminalitet, og i Danmark møder vi især kvinder, der handles til prostitution, men der er også eksempler på, at børn under 18 år er handlet til tvangsarbejde og prostitution. Derfor skal der gøres noget ved problemet, og derfor skal arrangementet gerne bidrage til at få menneskehandel på den politiske dagsorden.

Ellen Trane Nørby har i mange år arbejdet for at sætte fokus på bekæmpelse af menneskehandel. Hun har både gennem sit arbejde i folketinget sat fokus på behandlingen af kvinder, der har været udsat for menneskehandel, og hvordan bagmændene kan straffes mere effektivt. Derudover har hun deltaget i flere kampagner                                                               mod menneskehandel.

Interesseorganisationen HopeNow, Center Mod Menneskehandel og chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskning, Kim Kliver, kommer og fortæller om deres udfordringer i forbindelse med det stigende problem.  HopeNow vil fokusere på deres forebyggende og helbredende arbejde for at hjælpe ofrene. Center Mod Menneskehandel vil forsøge at kortlægge de udfordringer, man står over for i forhold til det koordinerende arbejde med politiet og sociale organisationer, og Kim Kliver vil diskutere, hvordan man kan og bør optimere politiets indsats mod bagmændene og samarbejdet på tværs af grænserne i EU. Der er derfor lagt op til et arrangement med mange faglige indspark og en bred debat.

Konferencen er åben for alle, uanset politisk tilhørsforhold.

Sted: Sønderborg Handelsskole (Business College Syd). Sdr. Landevej 30, 6400 Sønderborg
Tid: Mandag den 28. november kl. 17.30-19.30

En kommentar til “Ellen Trane Nørby inviterer til debat om menneskehandel

  1. Der er ikke hos mig nogen tvivl om at man ikke kan sætte mennesker til “”””salg””””

    Det er for umenneskeligt, at man kan tænke den tanke, vi som samfund må og skal bekænpe den slags.

    Hvilken er næmmere sagt end gjort, det handler jo også om de forhold der får forældre til at sælge deres børn osv. Det handler derfor også lidt om hvilken forhold der er, der hvorfra “De” kommer, såvel om de forhold om hvordan “De” kommer hertil og hvilken forhold der er der hvor “De” kommer hen.

    For desværre må vi jo indrømme at der er et market, og hvordan bekæmper vi det og dem der handler på det market.

    Men jeg kommer da meget gerne og hører hvad alle har at sige, samt for at bidrage med det jeg kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *