2017: Sønderborg som Europæisk Kulturhovedstad

Det lykkes! I hvert fald kom vi helskindet gennem den første ansøgningsrunde, der blev afholdt i fredags i København med såvel den danske som den internationale jury som dommere.

Fredagens succes betyder, at såvel Århus som Sønderborg nu er klar til at forbedre deres respektive ansøgninger inden det til augsut næste år endeligt afgøres, hvem der får lov til at smykke sig med titlen Europæisk kulturhovedstad 2017.

Sønderborg er en fantastisk og kulturel by med fjord, skov og strand, Sønderborg Slot, Alsion og Dybbøl Mølle – lad os vise det til resten af Europa. Athen var den første til at være Europæisk Kulturhovedstad i 1985. Men siden 2004 har der hvert år været udpeget to værtslande – og i 2017 er det Danmark og Cypern.

Hvis vi skal slå Århus, så er det fordi vi står sammen og i fællesskab kan vise, at Sønderborg og grænseområdet skal være Europæisk Kulturhovedstad fordi vores samarbejde på tværs af grænsen egentlig udtrykker et EU i miniature. Området er præget af stærke historiske rødder og et mangfoldigt kulturliv.

Sammen med andre aktive fra Sønderborg brugte jeg fredag d. 4. oktober på at vise kulturminister, Uffe Elbæk, hvorfor vi skal være Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Udover besøget ved Dybbøl Mølle, besøgte vi også Alsion, hvor vi hørte flere musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester i koncertsalen – som i øvrigt var en fantastisk oplevelse.

Jeg vil kæmpe for, at vi i 2017 kan hilse hele Europa velkommen i vores grænseregion. En region, som rummer en både national og europæisk kulturarv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *