Uddrag fra Ellen Trane Nørbys ordførertale ved Folketingets åbningsdebat

Pressemeddelelse den 6. oktober 2011

Uddrag fra Ellen Trane Nørbys ordførertale ved Folketingets åbningsdebat

For tre uger siden strømmede danskerne til valglokalerne. Om aftenen stod det klart, at demokratiets fest havde fået én klar vinder – reformerne.

Danskerne gav på valgdagen deres støtte til den stærke reformalliance – som VK-regeringen med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen – skabte i foråret sammen med Dansk Folkeparti og De Radikale.
(…)
Mange af de elementer, som Venstre gik til valg på, og som de røde partier kæmpede imod i valgkampen består. Det gælder efterlønsreformen, dagpengereformen og skattelettelserne. Og det glæder mig, at mange elementer af vores politik forbliver, og at den største reform, den nye statsminister vil gennemføre, er vores tilbagetrækningsreform.

Men samtidig kræver det ikke megen læsning at se, at mange af de elementer, som de røde regeringspartier selv kæmpede for i valgkampen, ikke fremgår af regeringsprogrammet. Det gælder løftet om højst 24 elever og to lærere i skoleklasserne. Det gælder den højere børnecheck, det højere pensionsbidrag og den gratis fertilitetsbehandling, for ikke at glemme millionær- og bankskatterne, boligpakken og alle de andre gyldne løfter.

De synes forsvundet ned i et sort hul. Man skulle næsten tro, at den røde trekantsregering forsøger at give Bermuda-trekanten kamp til stregen.
(…)
S og SF har som et nyforelsket kærestepar gået rundt i det samme joggingsæt og tostemmigt sunget den samme klagesang mod VK-regeringens fuldt finansierede skattelettelser. I 10 år har vi hørt på, hvor forfærdeligt det var, at VK-regeringen sænkede skatten på arbejde. S og SF har villet rulle skattelettelserne tilbage. Skattereformen, som vi gennemførte, kaldte SF og S en ”rødvinsreform”, og de røde partier svor, at 2014-topskattelettelsen, ville blive annulleret. Nu har piben fået en anden lyd, og pludselig er skattelettelser til de rige helt OK. Champagnesocialisme er vist, hvad man kan kalde SF og S’s nye politik.

Læs hele talen her.
For yderligere information:
Politisk ordfører
Ellen Trane Nørby
3337 4561
veltn@ft.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.