Hvad med boligkøberne, Helle?

Af politisk ordfører Ellen Trane Nørby og skatteordfører Torsten Schack Pedersen

Kort før folketingsvalget gav VK Regeringen et løfte til danskerne: et løfte om at give en håndsrækning til det trængte boligmarked, så der kunne blive sat skub i bolighandlen. S og SF var særdeles ivrige efter at gøre forslaget til deres eget, og de kom med et næsten identisk forslag.

Da valget var overstået, og S og SF hoppede ind på ministerbilernes bagsæder var der pludselig tavshed om løftet til boligkøberne, og det fastfrosne boligmarked der stavnsbinder folk, som gerne vil flytte. Om det i virkeligheden skyldes, at chaufføren er radikal og derfor ikke vil køre i den samme retning som S og SF, vides ikke.

Men faktum er, at boligkøberne kan spejde forgæves ud i horisonten efter et lovforslag fra regeringen eller endsige en intention om at hjælpe boligkøberne fra den røde regerings side. Derfor fremsætter Venstre sammen med Det Konservative Folkeparti i dag et beslutningsforslag i Folketingssalen, som giver den lovede håndsrækning til de boligkøbere, som – i tiltro til politikerne og de samstemmende løfter som VK og SF-S har givet – har handlet bolig i perioden 20. august og frem til 3. oktober, hvor det stod klart, at den røde regering ikke ville stå ved deres løfte til boligejerne.

Beslutningsforslaget handler ikke kun om håndsrækningen til det tilfrosne boligmarked, det handler sådan set om tillid. Tillid til, at det politikerne siger før et valg, også gælder efter et valg.

Hvis S og SF virkelig havde ønsket at hjælpe boligkøberne på vej, så havde regeringen selvfølgelig indkaldt Venstre og Konservative til forhandlinger om en boligpakke. Men det er som bekendt ikke sket. Og så var intentionerne måske ikke så ægte endda. Derfor har vi i dag fremsat beslutningsforslaget, så S og SF kan blive stillet til ansvar og blive afkrævet et svar i Folketingssalen.

En kommentar til “Hvad med boligkøberne, Helle?

  1. jeg kan se at det har været på dagsorden den 24.11, er der sket yderligere isagen?

    gælder fritagelse for tinglysningsafgiften også for de pantebrevet der bliver oprettet i forbindelse med handlen ligesom i gamle dage under “kartoffelkuren”?

    sagde Helle ikke at to ting var sikkert og det var boligpakken og betalingsringen?

    spændende at se om hun tør stemme nej for at tækkes de radikale

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *