Et tilbageblik på valgkampen

Fredag d. 26. august udskrev Lars Løkke Rasmussen folketingsvalg, og foran os lå tre ugers valgkamp med slid og slæb, så jeg kunne blive genvalgt som Syd- og Sønderjyllands stemme på Christiansborg. Det er en indsats, som vi alle kan være stolte af – Venstre blev Danmarks største parti, og jeg fik 18.059 personlige stemmer.
 
Under valgkampen var vi ude på gader og stræder for at møde borgere og høre, hvad de havde på hjertet. Her blev der diskuteret politik, og vi fik slået fast, at Venstre garanterer en sikker hånd om økonomien. Vi var på Sønderborg gågade alle lørdage i valgkampen. Faktisk var vi de eneste, der formåede at lave en aktion dagen efter valgudskrivelsen, hvilket jeg blev stolt af. Vi nåede også til Gråsten og Nordborg flere gange, og vi lagde også vejen forbi Aabenraa, Tønder, Haderslev, Kolding, Vejle og Esbjerg.   
  
Valgkampen bød også på mange spændende debatter på ungdomsuddannelserne. Med andre folketingskandidater debatterede jeg om bl.a. økonomi, uddannelse og sundhed. Det var gode debatter, hvor Danmarks ungdom stillede skarpe spørgsmål til os politikere. Udover Sønderborg nåede jeg også forbi Ribe Katedralskole samt Tønder Gymnasium og Handelsskole. Ved hver debat blev der foretaget et prøvevalg, hvor vi kan være meget tilfredse med resultaterne. Eleverne på Sønderborg Statsskole gav for eksempel 27 % af stemmer til Venstre, og jeg fik også flest stemmer på Tønder Gymnasium.  
 
Gennem valgkampen lavede vi flere events, der med en anderledes vinkel skulle sætte spot på nogle af de udfordringer, som Danmark står over for.  For at gøre opmærksom på at der er langt flere mænd end kvinder i folketinget, gik jeg sammen med Karina Lorentzen fra SF og Lotte Rod fra de Radikale i et tværpolitisk arrangement på Kolding gågade, hvor vi opfordrede forbipasserende til at stemme på en kvinde til valget.
 
Vi besøgte også SDU i Sønderborg og Esbjerg for at gøre opmærksom på, at vi ikke støtter pant på kloge hjerner, som S og SF agtede at gøre, hvis de unge nyuddannede skulle flytte til udlandet i en længere periode.
 
Det blev også tid til et besøg på Hjertecenter Varde, hvor jeg sammen med daværende Sundhedsminister, Bertel Haarder og MF Hans Christian Thoning fik et indblik i det private sygehus’ professionalisme. Hjertecentret yder behandling i verdensklasse, så Region Syddanmark kan være stolte af at huse et af Nordens førende centre inden for hjertekirurgi.
 
Landbruget er et vigtig erhverv i Syddanmark, som jeg også under valgkampen fortsat rettede min opmærksomhed mod. Jeg deltog i LandboSyds debataften, hvor vi bl.a. diskuterede kvælstofsreduktion og EU-lovgivning. Under valgkampen besøgte jeg også en landmand nær Ribe for at opleve de daglige udfordringer, som landmænd kæmper med. Her inspicerede vi vandløb og fik debatteret, hvordan vi skal håndtere sommerens mange oversvømmelser.  
 
Valgkampen bød også på flere landsdækkende debatter, hvor jeg bl.a. kort efter valgudskrivelsen som eneste kvinde deltog i debat mellem partiernes politiske ordfører på TV2 News. Jeg lagde også vejen forbi Silkeborg-hallerne, hvor jeg med massiv støtte fra Venstres Ungdom deltog i TV2’s valgdebat. I Aabenraa havde DR Syd og TV Syd inviteret alle sønderjyske kandidater til debat, hvor vi også fik mulighed for at møde borgere til en dejlig uformel snak.
 
Alle disse spændende aktioner i valgkampen havde ikke været mulige uden alle de frivilliges arbejde. Jeg skylder en stor tak for deres store engagement og indsats. Tak for ophængning af de mange plakater, uddeling af valgmaterialer på gader og stræder og husstandsomdeling af valgmateriale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *