Venstre-kvinder: Nej til pant på kloge hjerner

Venstre tager skarpt afstand fra S og SF’s ønske om at indføre en ”kandidat-pant”, hvor unge nyuddannede kandidater, der vælger at arbejde i udlandet i længere tid, bliver straffet og skal betale 170.000 kr. tilbage af deres uddannelse og SU. Tre lokale Venstre-kvinder starter derfor modaktioner i uddannelsesbyerne Sønderborg, Esbjerg og Kolding. Det sker onsdag.

170.000 kr. – så mange penge mener Socialdemokraterne og SF, at nyudklækkede kandidater skal betale tilbage, hvis de efter endt kandidatuddannelse vælger at flytte til udlandet i mere end et par år. Forslaget er en del af de to oppositionspartiers udspil ”Fair Løsning,” og det er et forslag, som de tre lokale Venstre folketingsmedlemmer Ellen Trane Nørby, Eva Kjer Hansen og Ulla Tørnæs tager skarpt afstand fra. De tre politikere har derfor taget initiativ til at starte en aktion mod forslaget i hver af de store syd – og sønderjyske uddannelsesbyer, Sønderborg, Kolding og Esbjerg, onsdag den 7. september, for at vise deres støtte til danske studerendes lyst til at hente inspiration i udlandet.

”Det er helt absurd, at nyuddannede kandidater skal afholdes fra at rejse ud i verden for at suge ny viden og ideer til sig. Mange rejser ud for at arbejde for danske virksomheder i udlandet, og de kommer hjem med erfaringer, som ikke kan gøres op i kroner. Vi ved alle, at Danmark skal leve af de unges kloge hjerner i fremtiden, og derfor skal de ikke stavnbindes til Danmark efter endt uddannelse. S og SFs forslag er gammeldags og ikke det Danmark har brug for. Jeg troede faktisk, at stavnsbåndet for længst var ophævet,” siger Ellen Trane Nørby.

” Jeg vil ikke stavnsbinde unge danskere, der har investeret i en uddannelse. Tværtimod har vi alle gavn af, at de unge rejser ud,” udtaler Eva Kjer Hansen.

“S-SF’s forslag om en kandidatpant er helt ude i hampen. Forslaget straffer nyuddannede kandidater, der vil ud i verden og dygtiggøre sig. Dansk erhvervsliv efterspørger jo dygtige medarbejdere med international erfaring og udsyn. Derfor er det hul i hovedet, når S-SF vil begrænse unges muligheder for at rejse ud,” udtaler Ulla Tørnæs.

De tre politikere vil i hver af byerne gennemføre en morgenaktion foran byernes universiteter. Ellen Trane Nørby står klar til at tale med de unge studerende i Sønderborg, Eva Kjer Hansen i Kolding og Ulla Tørnæs i Esbjerg. Aktionerne finder sted på følgende tidspunkt.
Onsdag den 7. september 2011:

Sønderborg ved Syddansk Universitet, Alsion 2, 6400 Sønderborg
Kl. 07.45 – 09.00

Kolding ved Syddansk Universitet, Engstien 1, 6000 Kolding
Kl. 7.30 – 8.30

Esbjerg, Aalborg Universitet Esbjerg, Niels Bohrs vej 8, 6700 Esbjerg.
Kl. 8.00 – 9.00

For yderligere oplysninger:

Ellen Trane Nørby, 6162 4258 (Sønderborg)
Eva Kjer Hansen, 3337 4513 (Kolding)
Ulla Tørnæs 3337 4520 (Esbjerg)

For praktiske oplysninger

Rasmus Bønneland, 6162 4943 (Sønderborg)
Nanna Louise Jensen, 6162 4800 (Kolding)
Steffen Thorøe, 6162 4707 (Esbjerg)

En kommentar til “Venstre-kvinder: Nej til pant på kloge hjerner

  1. Typisk socialistisk indstilling, med forbud, afgifter, skatter, begrænset handlefrihed, tvangsbinding og nu også med stavnsbinding. Fri os for den slags ting og væsener, i vort ellers så frie demokratiske land.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *