Venstre: 10 MB bredbånd i hele Danmark om 3 år

Danmark er ikke dækket godt nok af mobilt bredbånd, og derfor lover Venstre nu fuld dækning inden udgangen af 2014. Derfor går det sydjyske folketingsmedlem og medieordfører for Venstre, Ellen Trane Nørby, nu ind i kampen mod de såkaldte mobilhuller, der også findes i Syd – og Sønderjylland. Hastigheden på det lovede bredbånd skal være mindst 10 MB/s.

Vi skal have en bedre dækning af mobilt bredbånd i Danmark. Folk i Syd – og Sønderjylland oplever for ofte, at de bliver smidt af det mobile bredbånd, når de bevæger sig uden for de store byer. Det er også til stor gene for vores lokale erhvervsliv og de turister, der besøger vores område. Når Venstre siger, at vi vil have en bedre dækning, så mener vi det. Bedre mobilt bredbånd skaber bedre rammer for erhvervsudvikling, som er afgørende for, at vi kan skabe vækst, udvikling og nye arbejdspladser i hele Danmark. Vi skal sikre at de elektroniske rammer er i top i hele landet”, siger Ellen Trane Nørby.

Venstre ønsker at liberalisere mulighederne, for at teleselskaberne kan dele teknisk udstyr, der gør det nemmere og billigere at sprede mobilt bredbånd hurtigere. Derudover skal teleselskaberne ikke længere have en byggetilladelse til at sætte master op, men i stedet kunne nøjes med en anmeldelse til kommunen. Kommunen har så 14 dage til at gøre indsigelser, hvis de ikke vil tillade de nye master. I dag tager det 12 – 14 måneder fra at en mobiloperatør ønsker at lave dækning i et bestemt område, til de har fået alle aftaler og tilladelser på plads, og masten er bygget.

Vi skal sikre, at hele landet får adgang til den mobile fremtid, derfor vil vi lave en form for ”fast-track” for etablering af nye master”, udtaler Ellen Trane Nørby.

For yderligere information kontakt

Ellen Trane Nørby

33 37 45 51

En kommentar til “Venstre: 10 MB bredbånd i hele Danmark om 3 år

  1. Fantastisk forslag! Det har i lang tid været et problem med manglende dækning disse steder, og det vil være en behjælpelig faktor til affolkningen i disse områder!

    Jeg ved godt hvor min stemme skal sættes 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *