Nej til pant på kloge hjerner

I morges stod jeg klar foran Alsion i Sønderborg, hvor jeg havde taget initiativ til at lave en modaktion mod S og SFs planer om at indføre en kandidatpant, hvor  unge nyuddannede kandidater, der vælger at arbejde i udlandet i længere tid bliver straffet og skal betale 170.000 kr. tilbage af deres uddannelse og SU. Unge mennesker kan altså godt begynde at spare op, hvis S-SF kommer til magten, for så er SU’en lige pludselig ikke en ret længere, men blot et lån, der skal betales tilbage, hvis man har lyst til at komme ud i verden og  tilegne sig ny viden og faglighed. Grænser udviskes og globaliseringen er mere synlig end nogensinde før, og derfor skal unge bidrage til vores vidensamfund. Det kan de i høj grad gøre ved at hente ny viden hjem til Danmark.

Mange unge rejser ud for at arbejde for danske virksomheder i udlandet, og de kommer hjem med erfaringer, som ikke kan gøres op i kroner. Vi ved alle, at Danmark skal leve af de unges kloge hjerner i fremtiden, og derfor skal de ikke stavnbindes til Danmark efter endt uddannelse. S og SFs forslag er gammeldags og ikke det Danmark har brug for. Jeg troede faktisk, at stavnsbåndet for længst var ophævet.

Sønderborg ligger i et grænseområdet og netværket med udlandet er stort, derfor skal unge let kunne rejse ud. Det kæmper jeg for, og derfor var det vigtigt for mig at komme i snak med de studerende ved Alsion i morges.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *