En times motion i Folkeskolen hver dag

Venstre har en klar målsætning om at give danske børn den bedste start på Folkeskolen. Derfor har regeringen også besluttet, at de mindste elever fra 0 – 3. Klasse skal have en seks timers sammenhængende skoledag, hvor der er plads til udfoldelse, leg og selvfølgelig læring. Som en del af dette forslag foreslår Venstre nu, at en af disse seks timer skal bruges på motion hver eneste dag. Det vil sige, at eleverne i de små klasser bliver fem timer klogere og en time sundere – hver eneste dag, fem gange om ugen.

 Politisk ordfører for Venstre Ellen Trane Nørby er meget begejstret for ideen:

 ”Vi skal have en folkeskole, hvor der er fokus på fagligheden, men hvor der også er plads til, at eleverne får mulighed for at røre sig og får et naturligt forhold til at dyrke motion. Det er ikke gratis, at give børnene en længere, bedre og sundere skoledag. Men med regeringens ansvarlige økonomiske politik, så har vi råd til en folkeskole, hvor læring og trivsel går hånd i hånd,” siger Ellen Trane Nørby.

 Regeringen har afsat 153 mio. kr. på finanslovsforslaget til 2012 til folkeskoleudspillet ”Faglighed og Frihed”, hvoraf den 6 timers sammenhængende skoledag for de mindste elever skal finansieres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *