Ellen Trane Nørby deltager i hjemkomsten af Istedløven

Lørdag den 10. september 2011 deltager folketingsmedlem og politisk ordfører for Venstre, Ellen Trane  Nørby, i hjemkomsten af Istedløven. Siden 1945 har løven opholdt sig i København, men for få år siden anmodede byrådet i Flensborg den danske stat om, at Istedløven kunne få lov til at komme tilbage til sin oprindelige placering i Flensborg. Det sker lørdag, hvor løven bliver genopstillet på sin oprindelige plads på Flenborg Gamle Kirkegård.

Istedløven er et tydeligt billede på det stærke bånd, der er mellem Tyskland og Danmark. Den har haft et lidt kaotisk liv, hvor den på skift har opholdt sig på begge sider af grænsen, først i Tyskland efter den tyske sejr over Danmark i 1864 og siden 1945 i Danmark, hvor anden verdenskrig sluttede. I dag er løven med til at minde os om, at selvom der har været stridigheder og krige mellem Tyskland og Danmark, så dyrker vi i dag fællesskabet, kulturen og samarbejdet på tværs af den dansk-tyske grænse. Det skal vi værne om, for det er med til at skabe udvikling i hele grænselandet,” udtaler Ellen Trane Nørby.

Istedløven er skabt af den danske billedhugger H.W. Bissen i 1859-60 til minde om de faldne danskere i slaget på Isted Hede i 1850 under treårskrigen og blev oprindelig opstillet på kirkegården i Flensborg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *