Dag 7 i valgkampen 2011

Så er endnu en valgkampsdag blevet fløjtet af – og med et brag. Jeg har netop deltaget i TV2s store valgkampssatsning ”Kampen om din stemme”, der fandt sted i en fyldt Silkeborghal med De Røde mod De Blå i hver sin side af salen. Jeg kan klart side, at stemningen selvfølgelig var i top, men jeg foretrækker nu politiske debatter, hvor der er fokus på indhold, frem for show.

Dagen har budt på mange positive oplevelser. Den begyndte på Hjertecenter Varde, som jeg besøgte sammen med Indenrigs – og Sundhedsminister Bertel Haarder, Hans Christian Thoning MF(V), og Stephanie Lose, Regionrådsmedlem. Lige siden 1. januar 2011, da specialeplanlægningen centraliserede hjertebehandlingerne på landets universitetssygehuse, har der været usikkerhed om, hvorvidt Hjertecenter Varde fortsat kunne samarbejde med det offentlige og hjælpe ventelistepatienter til hurtig behandling. Vi skal ikke centralisere for centraliseringens skyld. Derfor er det også glædeligt, at Hjertecenteret igen kan få dispensation fra de høje volumenkrav i specialeplanlægningen, så samarbejdet med det offentlige kan fortsætte i 2012.

Efter besøget i Varde gik turen til Ribe, hvor jeg besøgte den lokale landmand Hans Martin Schmidt sammen med Sydvestjysk Landboforening. Formålet med besøget var at debattere udformningen af og processen omkring de statslige vandplaner. Gennemførelsen af vandplanerne har trukket ud, da Miljøministeriet har modtaget mere end 4.000 høringssvar i forbindelse med den offentlige høring af planerne. Derfor er jeg også meget interesseret i at indgå i en konstruktiv dialog med landmændene, så vi sikrer, at vi har et stærkt og konkurrencedygtigt landbrug i Danmark. For vi må ikke udforme lovgivningen på en måde, så vores landmænd ikke kan klare sig i konkurrencen mod landbruget i vores nabolande.

På vej mod debatten i Silkeborg gjorde jeg et stop i Billund for at slå et slag for, at vores lokale lufthavne i Billund og Sønderborg ikke skal kvæles i røde skatter og afgifter. Lufthavnene er en nerve i vores indenrigstrafik og vigtig for vækst og arbejdspladser i vores del af landet.

Se mere fra dagen her på min flickr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *